A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧОМУ ВПРОВАДЖЕННЯ РРО/ПРРО ВИГІДНЕ І БІЗНЕСУ І СПОЖИВАЧУ

Дата: 28.01.2022 11:37
Кількість переглядів: 129

Навіщо взагалі запроваджувати в Україні повну фіскалізацію малого бізнесу, вимагати від платників єдиного податку використання касових апаратів? Чи вигідне впровадження РРО/ПРРО і легальному бізнесу і пересічному громадянину?  Навіщо ФОПам касовий апарат «у смартфоні»?  На ці та інші питання начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко надала відповіді журналістам під час онлайн спілкування.

Для початку акцентовано увагу, що з 01 січня поточного року використання реєстраторів розрахункових операцій стало обов’язковим для ФОПів 2-4 груп. Поступовий перехід на обов’язкове застосування РРО був передбачений, ще з 1 січня 2021 року, але у зв’язку з внесеними змінами, фіскалізацію було перенесено на рік, тобто 2022-ий. Законодавча база згідно якої ФОПи зобов’язані використовувати РРО прийнята ще у вересні 2019 року, а сам Закон про застосування РРО діє з 1995 року.

Яка різниця для підприємця, є реєстратор, чи ні? Чому підприємці з цього питання роблять проблему? Багато з них вже дотримуються норм чинного законодавства та встановили реєстратори, які рахують, скільки підприємець отримав доходів. У чому тут проблема? Бізнес працює для того, щоб отримувати дохід. Єдине про офіційні доходи буде знати не лише підприємець, але й держава, оскільки наслідком будь-якого доходу є оподаткування. Ось саме для чого і потрібна фіскалізація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь