A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЩЕ РАЗ ПРО СЕРТИФІКАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 26.01.2022 16:25
Кількість переглядів: 205

25 січня 2022 року управлінням Державної служби якості освіти у Сумській області проведено тематичну онлайн-комунікацію з вчителями початкових класів, керівниками закладів загальної середньої освіти, консультантами центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які відповідають за початкову освіту, Путивльської, Глухівської та Грунівської територіальних громад «Сертифікація педагогічних працівників: спільні рішення для успіху вчителя, школи, громади».

Участь у заході взяла Олена Бикова, консультант центру, директори, заступники директорів з навально-виховної роботи та педагоги початкової школи всіх закладів загальної середньої освіти нашої громади.

Учасниками комунікації стали й педагоги, які успішно пройшли сертифікацію та брали участь у експертному оцінюванні учасників сертифікації – Наталія Чернишова, Марина Шерудило, Олена Дука та Олена Курган.

«Сертифікація – новела Нової української школи й має на меті виявлення та заохочення вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють сучасними методиками навчання і новими освітніми технологіями, – зазначила у своєму виступі Алла Рябуха, начальниця управління Державної служби якості освіти у Сумській області. – За результатами трьох років пілотування сертифікації 84 педагоги початкових класів Сумщини отримали сертифікати».

«Сертифікація вчителів стала одним із чинників, що сприяють підвищенню якості освіти. Запит суспільства на високий рівень отриманих учнями знань є поштовхом до саморозвитку та самовдосконалення кожного вчителя. Сучасні підходи до оцінювання педагогічної діяльності вчителя Нової української школи сприяють отриманню незалежної фахової оцінки та професійному зростання, – зазначила у своєму виступі Світлана Ніколаєнко, завідувачка сектору роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Сумській області.

Учасники круглого столу поділилися досвідом участі в сертифікації, обмінятися враженнями та порадами щодо вивчення практичного досвіду роботи. 

Учителі, які успішно пройшли сертифікацію, співпрацюють з Державною службою якості освіти України в ролі експертів із сертифікації, інституційних аудитів, залучаються до обговорення нормативно-правових актів, розроблення нових інструментів забезпечення якості освіти.

Довідково:

Реєстрація вчителів, які виявили бажання пройти сертифікацію у 2022 році, розпочнеться 04 квітня та триватиме по 17 квітня. Цього року зможуть взяти участь у сертифікації 60 учителів Сумської області.

Сертифікація складається з трьох етапів:

незалежного тестування учасників сертифікації;

самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;

вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

З наказом Міністерства освіти і науки України від 04.01.2022 № 3 «Деякі питання проведення сертифікації у 2022 році» можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/kIqznmW

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь