A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ФОРМУЄМО МЕДІАГРАМОТНІСТЬ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ

Дата: 26.01.2022 15:54
Кількість переглядів: 176

З метою обговорення актуальних наукових і практичних аспектів Нової української школи Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти 24 січня 2022 року була проведена онлайн-нарада «Формуємо медіаграмотність: актуальність медіаосвіти та цікаві вправи для молодших школярів».

Участь у нараді взяла Олена Бикова, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП».

Захід для консультантів з початкової освіти центрів професійного розвитку педагогічних працівників провела Катерина Діхнич, доктор філософії, методист Сумського ОІППО. Катерина Віталіївна наголосила особливостях змістової лінії «Досліджуємо медіа», яка відповідно до Типової освітньої програми початкової школи, що передбачає набуття навичок, пов’язаних із медіапродуктами. Інтегрована в початкову школу, медіаосвіта допомагає школярам критично мислити, вчитися шукати й перевіряти інформацію, аналізувати медіаповідомлення і самостійно створювати такі медіапродукти.

Долучилася до розмови Наталія Пономаренко, доктор філософії, викладач ВСП «Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету», яка презентувала результати роботи команди МФК СумДУ - учасниці грантового проєкту «МЕДІА&КАПСУЛИ», що є складником міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Інформація, отримана під час наради, буде використана при роботі з вчителями початкових класів Путивльської громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь