A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ 22-ОЇ СЕСІЇ ПУТИВЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 28.01.2022 08:57
Кількість переглядів: 868

До розгляду депутатам було запропоновано 56 питань. На початку засідання до прядку денного внесено ще 2. Путивльський міський голова Костянтина ГАВРИЛЬЧУКА  оголосив рішення депутатської фракції «Слуга народу» про виключення депутатки Ольги БУТОВОЇ з членів фракції.

Начальник фінансового управління виконавчого комітету Путивльської міської ради Сергій САХАРОВ представив проєкт Програми економічного і соціального розвитку Путивльської міської територіальної громади на 2022 рік. Сергій Васильович зазначив, що програма базується на аналізі соціально-економічної ситуації, що склалася в попередні роки, прогнозах, які враховують стан розвитку галузей господарства територіальної громади, а також зовнішніх та внутрішніх чинниках. Вона визначає цілі та пріоритети соціально-економічного розвитку громади на 2022 рік, а також комплекс заходів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо реформування реального сектору економіки та соціальної сфери, підтримку найуразливіших верств населення, недопущення стрімкого зростання рівня безробіття, створення умов для економічного зростання та підвищення реальних доходів громадян.

Посадовець запропонував внести зміни до бюджетного регламенту Путивльської міської ради, Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання та до бюджету Путивльської міської територіальної громади на 2022 рік. Начальник фінансового управління інформував про співфінансування інвестиційного проєкту, що може реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році, про затвердження розпоряджень міського голови з бюджетних питань. Сергій Васильович представив звіт про виконання бюджету Путивльської міської територіальної громади за 2021 рік.

Запропоновані звернення до Кабінету Міністрів України та до Міністерства фінансів України й до голів Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації підтримані депутатами одноголосно. Забезпечення збільшених зарплат медикам бюджет громади не передбачає, тож не зрозуміло, на яких фінансових ресурсах ґрунтується урядове рішення.

Виділити кошти з міського бюджету на виплату матеріальної допомоги мешканцям Путивльської громади запропонувала начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Путивльської міської ради Віта ВАЛЬКОВА. Проєкт підтримано одноголосно.

Внести зміни до мережі установ, які підпорядковуються відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради, та до Програми підтримки   обдарованих дітей Путивльської міської територіальної громади на 2022-2025 роки запропонувала Людмила СКОРОБОГАТА, начальник відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради.

Людмила Василівна до розгляду пропонувала Програму «Шкільний автобус» на 2022 – 2025 роки. Метою Програми є забезпечення виконання чинного законодавства щодо рівного доступу громадян до якісної освіти, організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення вихованців, учнів та педагогічних працівників, учасників місцевих, обласних та всеукраїнських заходів до місць їх проведення й у зворотному напрямку, поліпшення освітнього рівня населення Путивльської міської територіальної громади та раціонального використання кадрового потенціалу закладів освіти.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та інфраструктури виконавчого комітету Путивльської міської ради Микола МАЗІН запропонував внести зміни до Програми благоустрою Путивльської міської ради  на  2022 рік, затвердити протоколи про результати електронних аукціонів, інформував про використання деревини після видалення зелених насаджень.

У зв’язку зі службовою необхідністю та для виконання обов’язків старост та діловодів старостинських округів Путивльської територіальної громади затверджено договори позички легкових  автомобілів  на  2022  рік.

Депутатами Путивльської міської ради внесено зміни до попередніх рішень ради.  

Секретар Путивльської міської ради Олександр ЛИТВИНОВ вів мову про звітування депутатів міської ради перед виборцями. Олександр Васильович акцентував увагу на строках звітування та оприлюднення згідно з чинним законодавством.

Більше 30 питань порядку денного стосувалося земельного законодавства: надання в користування земельних ділянок, припинення дії договорів про встановлення права користування земельною ділянкою, надання дозволу на складання проєктів землеустрою, затвердження проєктів землеустрою, внесення змін до договору оренди землі, надання  дозволу на поділ земельної  ділянки, внесення змін до договору оренди землі, передачу у власність, надання в оренду земельної ділянки, надання дозволу на складання  технічної документації із землеустрою, проведення земельних торгів, продовження  договорів  оренди земельних ділянок

         Перед присутніми виступали депутати Путивльської міської ради:

         Інна СОРОКА представила звіт діяльності політичної партії «Слуга народу» за підсумками 2021 року;

         Олександр ТЕЛЬОНКОВ висловив занепокоєння розорюванням заливних луків р.Сейм, запропонував розглянути можливість розробки програми з розвитку тваринництва та відповідно використання землі за її цільовим призначенням. Костянтин Миколайович надав роз’яснення в межах компетенції на зазначену пропозицію.

         Ольга БУТОВА зазначила на реорганізації медичної галузі в Путивльській громаді.

Секретар ради ознайомив депутатський корпус з відповіддю Сумської обласної державної адміністрації стосовно направленого звернення щодо зміни маршруту пацієнта на користь Путивльської міської ради.

         Путивльський міський голова подякував депутатам за роботу згідно з чинним законодавством, вкотре наголосив, що не треба звинувачувати оточуючих. «Ми працюємо задля розквіту нашої громади. Наші жителі повинні жити краще», - підкреслив Костянтин Миколайович.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь