A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВИКРИТО ФАКТ НЕСПЛАТИ ДО БЮДЖЕТУ ПОДАТКІВ

Дата: 17.01.2022 14:57
Кількість переглядів: 111

У ході проведення моніторингу Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН) та податкової звітності наданої фізичними особами за 2020 рік, виявлено факт не нарахування та несплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору в особливо великих розмірах.

Так, фізична особа, що зареєстрована у місті Суми при проведенні фінансово-господарської діяльності у 2020 році отримала дохід від відчуження корпоративних прав у сумі понад 357 млн гривень, при цьому,  шляхом безпідставного заниження фінансового результату від операції з інвестиційними активами внесла до декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік  свідомо неправдиві дані, що призвело до несплати до бюджету податків на загальну суму понад 66 млн гривень, в тому числі ПДФО на суму понад 61,0 млн гривень,  та військового збору на суму понад 5,50 млн гривень.

За вказаними фактами підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом  Головного управління ДПС у Сумській  області сумісно з УСБУ в Сумській області складено матеріали та передано до Головного слідчого управління Національної поліції України, за наведеними фактами зареєстровано провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

 У ході розслідування кримінального провадження, за матеріалами наданими слідчим ГСУ Національної поліції сумісно з УСБУ в Сумській області підрозділом  Головного управління ДПС у Сумській області виявлено факт відмивання коштів даною фізичною особою, отриманих від ухилення від оподаткування на суму понад 66,50 млн гривень, про що складено відповідні матеріали які передано до слідчого підрозділу. За наведеними фактами слідчими органами зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 209 КК України.

З метою запобігання втратам бюджету, найшвидшого погашення збитків нанесених державі, слідчим накладено арешт на високоліквідні активи які належать фізичній особі на загальну суму понад 92,0 млн гривень.   

У результаті розслідування кримінального провадження завдяки спільній співпраці Офісу Генерального прокурору України, ГСУ Національної поліції,  УСБУ в Сумській області, Головного управління ДПС у Сумській області фізичній особі пред’явлено підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України. На сьогодні підозрілу особу оголошену в розшук,  триває слідство.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління ДПС у Сумській області наголошує, що у разі отримання доходів фізичною особою, з якої станом на 01.01.2021 не були сплачені податки, є можливість скористатися «податковою амністією», а саме  відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» надати декларацію до податкового органу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь