A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗА МАТЕРІАЛАМИ СБУ СУД ПОКАРАВ КОМАНДИРА СПЕЦПІДРОЗДІЛУ БОЙОВИКІВ, ЯКИЙ ОХОРОНЯВ ЇХНІХ «КУРАТОРІВ» ТА ВІЙСЬКОВУ ТЕХНІКУ З РФ

Дата: 13.01.2022 16:13
Кількість переглядів: 174

СБУ проводить системну роботу із викриття та притягнення до кримінальної відповідальності учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За матеріалами української контррозвідки до 8 років ув’язнення засуджено командира спецпідрозділу бойовиків.

Зловмисник забезпечував особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських «кураторів». Крім того, він супроводжував переміщення військової техніки ворожих угруповань для участі у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території РФ.

За даними слідства, зловмисником є мешканець Одеси, який у 2014 році виїхав в Донецьк і добровільно приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Там він входив до складу спецпідрозділу бойовиків. Потім його призначили «керівником розвідки», а згодом – командиром ворожого угруповання.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Вирок суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

 

Пресслужба СБУ в Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь