A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ

Дата: 18.11.2021 16:41
Кількість переглядів: 185

15 листопада 2021 року фахівцями КУ «Путивльський ІРЦ» було організовано онлайн- нараду для вчителів, які працюють в інклюзивних класах, та асистентів вчителів інклюзивних класів Путивльської міської ради та Новослобідської сільської ради. На території обслуговування  КУ «Путивльський ІРЦ» 49 дітей з особливими освітніми потребами здобувають освіту у 39 інклюзивних класах, працюють 38 асистентів учителів, 1 асистент вихователя інклюзивної групи.  Порядком денним  передбачено п’ять актуальних питань стосовно освіти осіб з особливими освітніми потребами. У онлайн-зустрічі взяли участь 47 педагогів з різних шкіл.

Розпочала нараду директор КУ «Путивльський ІРЦ» Тамара Кизенко, яка ознайомила учасників заходу з нормативно-правовою базою щодо навчання осіб з ООП, новинками літератури та наголосила на тому, що супровід дітей з ООП – одне із завдань інклюзивно-ресурсного центру.

Практичний психолог Юлія Іванова висвітлила тему «Педагогіка партнерства як один із факторів ефективної взаємодії учасників освітнього процесу». Юлія Василівна у своєму виступі окреслила завдання вчителя та асистента вчителя в інклюзивному класі.

Дуже важливе питання «Адаптація та модифікація в інклюзивному навчанні» порушила вчитель-логопед Ольга Смілик. Поділилася своїм досвідом роботи з учасниками зустрічі, навела конкретні приклади.

Вчитель-реабілітолог Олександр Красій ознайомив учасників заходу з допоміжними засобами навчання осіб з ООП. Наголосив на важливості їх використання в освітньому процесі та обов’язковому затвердженні переліку засобів корекції у індивідуальній програмі розвитку на дитину з ООП.

Щодо моніторингу індивідуальної програми розвитку виступила вчитель-дефектолог Олена Григор’єва, ознайомила зі змінами, які вносяться до деяких Постанов Кабінету Міністрів України.

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Новослобідської сільської ради Оксана Сахно подякувала організаторам конференції за актуальну та змістовну інформацію, подякувала за співпрацю. По закінченню заходу відбулися індивідуальні консультації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь