A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІНКЛЮЗІЯ В ДОШКІЛЛІ

Дата: 09.11.2021 17:08
Кількість переглядів: 223

08 листопада 2021 року фахівцями Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради проведено організаційно-ознайомчу онлайн нараду для керівників, методистів, вихователів, практичних психологів закладів дошкільної освіти Путивльської міської ради. Тамара КИЗЕНКО ознайомила із нормативним забезпеченням інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти. Більш детально зупинилася на основних положеннях Постанови КМУ від 28 липня 2021 року №769, якою внесено зміни до порядку  організації інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти, основних термінах: рівні підтримки, індивідуальна програма розвиту, ресурсна кімната тощо. Розповіла про інклюзивне освітнє середовище, архітектурну доступність, універсальний дизайн, розумне пристосування. Практичний психолог Юлія ІВАНОВА розповіла про виявлення дітей із освітніми труднощами та порядком звернення до інклюзивно-ресурсного центру. Також зупинилась на принципах діяльності, основних завданнях та функціях команди психолого-педагогічного супроводу дітей. Надала практичні поради.

Практичний психолог Олена МОВЛЯНОВА ознайомила учасників заходу з особливостями поведінки дітей з різними типами темпераменту.

Вчитель-логопед Ольга СМІЛИК презентувала вікові норми мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку, запропонувала для використання у роботі з дітьми дошкільного віку мовленнєві ігри.

Фахівці установи запросили до співпраці з метою раннього виявлення дітей з освітніми труднощами та надання необхідних психолого-педагогічних послуг таким дітям.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь