A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ ПУТИВЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 28.10.2021 16:48
Кількість переглядів: 1315

Перед початком розгляду питань порядку денного Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК окреслив ситуацію стосовно опалення закладів бюджетної сфери.

"Усі заклади, що здійснюють опалення твердопаливними котлами, почали сезон у визначені строки. Деякі через низьку температуру раніше", - акцентував Костянтин Миколайович.

Начальник фінансового управління виконавчого комітету Путивльської міської ради Сергій САХАРОВ чітко роз'яснив бюджетні питання щодо діяльності громади. Путивльський міський голова проінформував про кроки з вирішення проблемних питань.

Начальник відділу з питань соціального захисту та охорони здоров'я виконавчого комітету Путивльської міської ради Віта ВАЛЬКОВА детально ознайомила депутатів з заходами виконання Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров'я Путивльської міської ради на 2021 рік.

Віта Володимирівна запропонува виділити кошти з міського бюджету на виплату матеріальної допомоги мешканцям Путивльської громади. Відповідно до заходів Програми соціального захисту окремих категорій громадян Путивльської громади  на 2021 рік (розділ 2.1.) надати матеріальну допомогу з міського бюджету 7 мешканцям Путивльської громади та 3 мешканцям на здійснення поховання рідних.

З позитивної новини почав виступ про діяльність галузі ЖКГ начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та інфраструктури виконавчого комітету Путивльської міської ради  Микола МАЗІН, запропонувавши включити об'єкти до переліку першого типу об'єктів комунальної власності Путивльської міської ради, що підлягають передачі в оренду шляхом проведення аукціону та затвердженню умов оренди і оголошення аукціону.

"Це так звана "перша ластівка" стосовно оренди нежитлових приміщень у сільській місцевості. У с.Веселе з'явився можливий орендар нежитлових приміщень", - зазначив посадовець. Микола Федорович інформував з питань щодо дозволів на проведення капітального ремонту орендованих нежитлових приміщень, передачі в оперативне управління майна, використання деревини, дозволу на використання природних ресурсів. Депутатами погоджено придбання комунального пилотяга для листя та сміття. Також буде придбано висоторіз гілок.

Секретар Путивльської міської ради Олександр ЛИТВИНОВ запропонував збільшити персональний склад виконавчого комітету на дві особи.

Олександр Васильович інформував також про утворення старостинських округів Путивльської міської територіальної громади згідно з новими нормами законодавства та затвердження Положення про старосту.

"Усі послуги залишаються на місцях. Головне - це комфортне проживання мешканців у сільській місцевості", - наголосив Путивльський міський голова, пропонуючи підтримати проєкт рішення. На території старостинських округів, що ліквідуються, залишається працівник для комунікації жителів з владою. Попередньо відбулися зустрічі в селах, вислухавши пропозиції щодо меж та центрів округів. Путивльські обранці одноголосно підтримали запропоновані проєкти, адже до пленарного засідання ретельно опрацювали на засіданнях профільних комісій.

Виходячи з обговорень на місцях та враховуючи рішення депутатських комісій, утворюються такі старостинські округи:

Чорнобривкинський (з приєднанням Яцинського);

В'язенський (з приєднанням Стрільниківського та Бобинського);

Рев'якинський (з приєднанням Веселівського та Козаченського).

Руднєвський, Волокитинський, Сафонівський, Заріченський та Зінівський округи залишаються в тих самих межах через те, що вони мають населення більш ніж 500 осіб у кожному.

Тепер за пропозицією міського голови будуть визначені кандидатури старост у новостворених округах, які мають отримати підтримку не менш як 20% жителів об'єднаного округу, після чого відбудеться затвердження цих кандидатур сесією ради.

Про створення комунальних закладів «Путивльський будинок культури» та «Путивльська публічна бібліотека» інформувала начальник відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради Світлана ДАВИДОВА.

Людмила СКОРОБОГАТА, начальник відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради, повідомила про зміни найменування путивльських дошкільних навчальних закладів та запропонувала внести зміни до раніше прийнятого рішення стосовно штатної чисельності.

Як і кожної сесії, до розгляду запропоновано порядку сорока земельних питань.

Кожного дня до Путивльської міської ради звертаються жителі громади стосовно приведення земельних ділянок у відповідність до чинного законодавства. Подовжено термін дії рішення 10 сесії та внесено зміни до рішення 14 сесії Путивльської міської ради.

Начальник відділу землевпорядкування виконавчого комітету Путивльської міської ради Олексій СПІЦИН надав роз'яснення з кожного розглянутого питання.

Путивльський міський голова подякував депутатському корпусу за плідну роботу. Усього розглянуто 70 питань порядку денного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь