A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОДАТКОВИЙ БОРГ ТА ЙОГО НАСЛІДКИ

Дата: 18.10.2021 15:14
Кількість переглядів: 151

Головне управління ДПС у Сумській області  повідомляє,  станом на 01.10.2021 в  області обліковується 62104 фізичних осіб – підприємців та громадян, загальна сума боргу яких складає 114,2  млн гривень.

У разі наявності податкового боргу в зазначеної категорії платників податків та на виконання приписів глави 9 Податкового кодексу України посадовими особами ДПС вживаються заходи щодо примусового стягнення боргу, а саме: опис майна в податкову заставу, стягнення заборгованості в судовому порядку та подальше направлення виконавчого листа для виконання до органів державної виконавчої служби (далі – органи ДВС). Зі свого боку, органами ДВС накладається арешт на активи боржника (банківські рахунки, рухоме та нерухоме  майно тощо), звертається стягнення на заробітну плату, пенсії, проводиться реалізація арештованого майна, здійснюється  заборона виїзду за кордон тощо.

Зважаючи на викладене та з метою уникнення вжиття заходів примусового впливу, Головне управління ДПС у Сумській області наголошує на необхідності своєчасної сплати як самостійно нарахованих, так і донарахованих контролюючим органом сум податкових зобов’язань.

Також  звертаємо увагу, що несвоєчасна сплата податків призводить до додаткового грошового навантаження на платника податків у вигляді штрафних санкцій та пені.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь