A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗАКРИТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ

Дата: 28.09.2021 17:35
Кількість переглядів: 737

На громадських слуханнях у селі Бобине обговорювалося питання закриття місцевого дитячого садка. Це непопулярне рішення, воно не планувалось, але катастрофічна ситуація з дефіцитом бюджету та із захмарними цінами на газ змушує громаду йти на такі кроки. Держава фактично усунулась від фінансування додаткової субвенції на освіту - на неодноразові звернення депутатів міської ради з приводу дефіциту коштів відповідь одна: «Оптимізуйте мережу».

На разі на утримання закладів освіти в бюджеті до кінця року не вистачає 7 млн. грн., і ця цифра значно зросла після того, як постачальники запропонували газ по ціні, вищій за 30 грн/куб.м! Зокрема, утримання Бобинського дитсадка (у якому обліковується 12 дітей, а зараз фактично відвідують заклад 2-3 дитини на день) обійдеться громаді майже у мільйон гривень на рік. Відтак, міській владі не лишається вибору, а доводиться виступати з такою ініціативою.

Звісно, батьки та працівники були проти - набагато зручніше привести дитину до садочка поблизу та у зручний час її забрати додому. Але натомість відділ освіти пропонує підвозити малюків до міста (всього за 2 км) окремим автобусом у супроводі спеціальної няні; також гарантовано збережеться пільгова плата за перебування сільських дітей у міських садках. Слід також враховувати й те, що різні за віком діти, зібрані в одну групу, часто перебувають у некомфортних умовах розвитку. Адже дуже складно при цьому забезпечити якісну підготовку дитини до школи та забезпечити їй можливість широкого естетично-культурного розвитку.

Аналогічна ситуація в Сафонівці, де в місцевому дитсадку обліковується шестеро дітей.

Відтак долю цих закладів будуть вирішувати депутати міської ради на черговій сесії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь