A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРО ОСНОВНІ АСПЕКТИ, ПРАВА ТА ГАРАНТІЇ ОДНОРАЗОВОГО ДЕКЛАРУВАННЯ

Дата: 17.09.2021 12:36
Кількість переглядів: 135

Днями в Головному управлінні ДПС у Сумській області відбувся брифінг заступника начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексія Мазуренка на тему: «Податкова амністія - цивілізована легалізація активів на компромісних умовах».

 «Процедура декларування – абсолютно добровільна. Подача одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Наголошую, що це право, це можливість. При цьому, у такій декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів», - наголосив заступник начальника Головного управління ДПС у Сумській області.

Він зазначив, для зручності платників податків декларації подаватимуться декларантом виключно в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету платника податків з 1 вересня поточного року до 1 вересня 2022 року. Платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, заповнює декларацію в електронному вигляді, підписує її власним електронним цифровим підписом та надсилає до ДПС. Після цього декларація підлягає камеральній перевірці з боку ДПС виключно на логічні та арифметичні помилки.

«Громадяни, які скористуються цим правом, мова йде в першу чергу про громадян, які мають значні активи, вони мають задекларувати ці статки та сплатити до бюджету, на нашу думку, незначну суму компенсації і потім спокійно розпоряджатися цими активами», – підкреслив Олексій Мазуренко.

За словами посадовця, якщо у платників виникатимуть додаткові питання, фахівці Головного управління ДПС у Сумській області та її територіальних відділень готові приймати їх у центрах обслуговування платників та надавати необхідну інформаційну підтримку в кожному конкретному випадку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь