A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ГРУПОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ КЕРІВНИКІВ ТА ПЕДАГОГІВ «ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ/ ДОШКІЛЬНІЙ ГРУПІ В 2021-2022 Н.Р.»

Дата: 15.09.2021 15:47
Кількість переглядів: 179

14 вересня 2021 року за запрошенням ЦПРПП Новослобідської ради директор Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Тамара Кизенко узяла участь у конференції Zoom з теми: «Особливості організації освітнього процесу в інклюзивному класі/ дошкільній групі в 2021-2022 н.р.» для керівників та педагогів, які працюють в інклюзивних класах та групах. 

Зазначила, що Закон України «Про освіту» гарантує кожному рівні умови доступу до освіти та забезпечує батькам право обирати заклад освіти, програму, вид та форму здобуття освіти власними дітьми. Здобувачам освіти з особливими освітніми потребами необхідно забезпечити постійну або часткову підтримку під час освітнього процесу.  За заявою батьків заклад зобов’язаний створити інклюзивний клас в обов’язковому порядку. Підтримку, з урахуванням виявлених у здобувача освіти особливих освітніх потреб, організовують на підставі висновку, складеного фахівцями ІРЦ.

Знання керівником закладу освіти нормативно-правової бази щодо організації інклюзивного освітнього середовища — запорука коректної реалізації усіх необхідних для цього кроків та налагодження якісного освітнього процесу. Орієнтація в законодавстві підсилює узгодженість дій, планування, контроль результатів, а також є беззаперечним захистом від дискримінації, упередженого ставлення до учня з особливими освітніми потребами. Також зазначила, що напрям руху школи до інклюзії має бути представлений і в стратегії розвитку закладу, зокрема в місії, візії та цілях, а також у більш тактичних документах — освітній програмі, річному плані роботи школи.

Запорукою успіху організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами є співпраця з батьками. Також більш детально зупинилась на технології складання індивідуальної програми розвитку особи з ООП, роботі шкільної команди супроводу. Потім відповіла на запитання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь