ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗАСІДАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙНОГО ПУНКТУ АСИСТЕНТІВ УЧИТЕЛІВ ІНКЛЮЗИВНИХ КЛАСІВ

Дата: 14.09.2021 17:04
Кількість переглядів: 211

10 вересня 2021 року на базі Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради відбулося організаційне засідання консультаційного пункту асистентів учителів інклюзивних класів, у якому взяли участь 34 педагоги.

Керівник консультпункту Гринченко Людмила Іванівна, асистент учителя інклюзивного класу Путивльського ліцею №1 імені Р. Руднєва, запропонувала на обговорення проєкт плану роботи на 2021/2022 н.р., обговорили потреби асистентів у тематиці консультаційно-методичних заходів на базі інклюзивно-ресурсного центру, поділилася  своїм досвідом роботи, надала зразки документів асистента учителя,

Директор  Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Тамара Якимівна Кизенко презентувала особливості організації навчання дітей з особливими освітніми потребами  в цьому навчальному році, ознайомивши присутніх з листами Міністерства освіти і науки України від 30.08.2021 № 1/9-436 «Щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році» та №1/9-31.08.2021 про права, обов’язки та особливості роботи асистента учителя інклюзивного класу, підвела своєрідний підсумок щодо посадових обов’язків асистента учителя, ознайомила з особливостями роботи з дітьми з різними видами порушень,  акцентувала увагу на важливості адаптації або модифікації шкільного матеріалу, освітнього середовища, ролі асистента у шкільній команді супроводу дитини з ООП, тісній співпраці з батьками. Акцентувала увагу присутніх на індивідуальній програмі розвитку особи з ООП, алгоритмі складання ІПР.

Учитель-логопед Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Ольга Василівна Смілик надала практичні поради щодо заповнення та оформлення ІПР, складання психолого-педагогічної характеристики на дітей, батьки яких звертаються до інклюзивно-ресурсного центру, зокрема для проведення повторної комплексної оцінки розвитку.

Практичний психолог Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Юлія Василівна Іванова детально зупинилася на особливостях створення шкільних команд психолого-педагогічного супроводу, порядку засідань, оформлення протоколів. Зазначила, що участь фахівців інклюзивно-ресурсного центру в засіданнях команд супроводу є обов’язковою.

По закінченню засідання Людмила Іванівна надала практичні поради асистентам-новачкам.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь