A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОМИЛКОВО СПЛАЧЕНІ ГРОШОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ПРОТЯГОМ 1095 ДНІВ

Дата: 10.09.2021 11:15
Кількість переглядів: 207

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що помилково або надміру сплачені суми грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) підлягають поверненню платнику, крім випадків, наявності у нього податкового боргу (ст. 43 Податкового кодексу України).

Повернення помилково та/або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання відбувається шляхом зарахування коштів на поточний рахунок платника податків в установі банку або на єдиний рахунок. У разі відсутності рахунку у банку, помилково або надміру сплачена сума повертається готівковими коштами за чеком. Якщо платник податків має податковий борг, то повернення проводиться лише після повного погашення такого боргу.

З метою повернення з бюджету помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені платник податків має подати протягом 1095 днів від дня їх виникнення заяву у довільній формі з зазначенням напряму перерахування коштів. Заява подається до територіального органу ДПС за місцем адміністрування таких сум. Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

У разі повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з податку на додану вартість, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість у порядку, визначеному п. 200 прим. 1.5 ст. 200 прим. 1 ПКУ, такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування податку на додану вартість. У разі його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення відповідних надміру сплачених податкових зобов’язань чи на момент фактичного повернення коштів – шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Нагадуємо, що платник податків має можливість подати заяву в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми J/F 1302001 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь