A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОРУШЕННЯ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ

Дата: 01.09.2021 16:52
Кількість переглядів: 178

Сплата акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є одним з джерел наповнення місцевих бюджетів територіальних громад, що дозволяє останнім забезпечувати утримання інфраструктури та дбати про розвиток територій.

Однак деякими суб’єктами господарювання, що здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального ігнорується вимоги чинного законодавства, у частині дотримання вимог порядку проведення розрахунків при реалізації такої  підакцизної продукції щодо обов’язкового проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій, відображення у касових чеках кодів товарних підкатегорій згідно з УКТ ЗЕД та зазначення ставки та суми податку, що підлягає перерахування до місцевого бюджету.

Так, з початку звітного року фахівцями відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Сумській області було виявлено 150 порушень пов’язаних з відсутністю УКТ ЗЕД у касових чеках, 64 факти продажу алкогольних напоїв за заниженими цінами та 30 випадків непроведення через реєстратори розрахункових операцій реалізації підакцизної продукції, що безпосередньо впливають на рівень надходжень відповідного податку до бюджету територіальних громад. При цьому такі порушення виявляються при проведенні кожної другої перевірки проведеної підрозділом.

Загальна сума застосованих, контролюючим органом штрафних (фінансових) санкцій за матеріалами проведених перевірок, що спрямовуються до місцевих бюджетів з початку звітного року склала близько 3,2 млн. гривень.

Головне управління ДПС у Сумській області наголошує, що незважаючи на введені карантинні обмеження на території України, сплата акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не скасовується та не відтерміновується.

При цьому звертаємо увагу, що обмеження на проведення перевірок у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального для податкових органів чинним законодавством не встановлюється, тому контрольно-перевірочні заходи відносно порушників тривають на постійній основі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь