A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА ВІДСТОЯЛА СВОЮ ПРАВДУ В СУДІ ПРОТИ АГРОКОМПАНІЇ-МІЛЬЯРДЕРА

Дата: 01.09.2021 11:53
Кількість переглядів: 1144

ТОВ «Агріпорт-Норд», яке відмовилося співпрацювати по соціальним угодам, програло позов до Путивльської міськоъ ради та втратило можливість обробляти понад 346 га землі.

Представники сільськогосподарського підприємства «Агріпорт-Норд» (входять до однієї з найбільших аграрних груп в Україні «Агротрейд» з оборотом у мільярди гривень) намагалися звинуватити Путивльську громаду і особисто Путивльського мыського голову Костянтина Гаврильчука в протиправній діяльності, а також запустили інформаційну кампанію з дескридитації тільки за те, що останній намагався відстоювати інтереси Путивльської громади.

Після цього агропідприємство пішло до суду і програло справу. 28 серпня Сумський окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому засіданні адміністративну справу, поставновив: «У задоволенні адміністративного позову ТОВ «Агріпорт-Норд» до Путивльської міськради про визнання бездіяльності протиправною та зобовязання вчинити дії – відмовити». На основі такого рішення Путивльська міська рада розірвала договір оренди землі з ТОВ «Агріпорт-Норд», який було підписано ще наприкінці грудня 2010 року.

Компанія має в обробітку сотні тисяч гектарів землі, але вона не приймає відповідної участі в соціальних угодах, відмовляється підтримувати місцеві громади. І це – не зважаючи на надприбутки, які підприємство отримує в агросекторі.

Нині на Путивльщині за рахунок реалізації соціальних угод діє «Соціальний автобус», який безкоштовно підвозить людей, у тому числі й пайовиків ТОВ «Агріпорт-Норд», яке для цього не дала жодної копійки. Також за рахунок коштів від соціальних угод здійснюється підвіз учнів, будівництво доріг місцевого значення, організація різних культурно-масових заходів, підтримка інвалідів та воїнів АТО. Усвідомлюючи значимість цього, більшість підприємств, які за видами своєї діяльності не такі масштабні як ТОВ «Агріпорт-Норд», залюбки долучаються до розвитку територій.

Голова Путивльської міської ради зазначив, що позов від недобросовісної агрофірми об’єднав громаду в протистоянні глобальним корпораціям, таким як «Агротрейд», з відстоювання інтересів місцевих жителів.

«Бізнес, який працює в путивльському краї, з розумінням має ставитися до наших потреб. Земля – одне з найбільших наших багатств, і ми б хотіли, щоб вона приносила максимальний економічний ефект людям, які тут живуть», – зазначив Костянтин Миколайович.

Очільник громади висловив переконання, що ситуація з агропідприємством стане знаком для інвесторів, що треба нормально працювати, прислухатися до людей, а не винятково перейматися власною вигодою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь