A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЯК ПРОЯВИТИ СЕБЕ НА СТАЖУВАННІ, ЩОБ ОТРИМАТИ РОБОТУ СВОЄЇ МРІЇ

Дата: 24.06.2021 15:43
Кількість переглядів: 222

Як проявити себе на стажуванні, щоб отримати роботу своєї мрії, та, звісно, захистити себе в правовому сенсі при проходженні стажування – справно знати всім!

Корисні поради про те, що таке стажування з юридичної точки зору, як під час стажування удосконалити свої професійні навички та чи мають платити заробітну плату за проходження стажування на підприємстві чи установі розповів клієнтам Путивльського центру зайнятості юрист правового бюро Станіслав Бондар.

По-перше, Кодекс законів про працю України не містить поняття «стажування». Прийняття на роботу працівників на «стажування» без проведення відповідної оплати є порушенням законодавства про працю і ознакою застосування примусової праці, використання якої заборонено ст. 43 Конституції України, чинним законодавством з праці, нормами міжнародного права.

Зазначається, що стажування – це різновид підвищення кваліфікації робітників і фахівців з вищою освітою з метою засвоєння особою кращого вітчизняного чи зарубіжного досвіду, набуття практичних умінь і навичок та додаткової компетенції щодо виконання обов’язків на займаній посаді або на посаді, на яку претендує безробітний.

На підприємствах усіх форм власності існує тільки два види стажування - стажування студентів і стажування зареєстрованих безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості. Укладення договору про проходження стажування у випадках, не передбачених законодавством, може трактуватись як неоформлення трудових відносин. Роботодавець зобов’язаний оформити працівника на роботу відповідно вимог ст.24 Кодексу законів про працю України.

Якщо стажування проходить безробітний, то за час проходження професійного навчання та стажування на робочому місці за безробітним зберігається допомога по безробіттю.

Юрист розповів і про особливості укладення трудового договору між сторонами, наголосив на тому, куди звертатись якщо виникають конфліктні ситуації між працівником та роботодавцем.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь