ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КООРДИНАЦІЯ ДІЙ ЩОДО ВИЯВЛЕННЯ НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

Дата: 16.07.2021 11:11
Кількість переглядів: 221

14 липня 2021 року відбулась чергова зустріч керівного складу податкової служби Сумщини з керівництвом управління Держпраці у Сумській області.

Посадовці обговорили практичні аспекти здійснення заходів щодо легалізації трудових відносин, забезпечення проведення із суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, інформаційну та роз’яснювальну роботу про неприпустимість допуску працівників без оформлення трудових відносин, у тому числі шляхом безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності.

Також сторони домовилися про обмін інформацією щодо суб’єктів господарювання, які використовують працю без офіційного оформлення, а в подальшому спільні заходи в цьому напрямі.

- На жаль, не дивлячись на попередні превентивні заходи, факти неофіційного працевлаштування на Сумщині таки мають місце. Тому спільні зусилля двох служби мають бути результативними та привести до зниження рівня неофіційного працевлаштування на Сумщині, підсумувала зустріч начальник Головного управління ДПС у Сумській області   Наталія Кіяшко.

ДОВІДКОВО:

Відповідно до ст. КЗпП розмір санкції за порушення законодавства про працю у 2021 році становить 60 000 грн. Йдеться про такі порушення як незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим/договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків, фактичного використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день. Вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 180 000 гривень.

З метою зниження рівня використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин з 1 липня 2021 року в області розпочалася спільна масштабна інспекційна кампанія з виявлення незадекларованої праці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь