A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВИЯВЛЕНО ПОРУШЕНЬ МАЙЖЕ НА 28 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Дата: 03.07.2021 15:01
Кількість переглядів: 193

В умовах обмежень проведення перевірок платників податків під час дії карантинних заходів, Головним управлінням ДПС у Сумській області за період січня - червня 2021 року зосереджено увагу  на відпрацюванні сфери обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального. Як результат, було проведено 183 фактичні перевірки, охоплено 51 господарський об’єкт. Всього було перевірено 28 місць зберігання, реалізації та відпуску пального та 155 господарських об’єктів сфери торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Загальна сума санкцій за фактами виявлених порушень склала 27,7 млн. гривень.

Під час перевірок були виявлені наступні порушення, допущені підприємцями: відсутність первинних документів щодо походження товарів;  відсутність у чеках РРО кодів УКТ ЗЕД при реалізації підакцизної продукції;  непроведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій; торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій; порушення ведення зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій та інші.     

Податківці акцентують увагу, що до запровадження фіскалізації бізнесу підприємців другої-четвертої груп спрощеної системи оподаткування залишилося півроку. З 1 січня 2022 року зазначена категорія підприємців буде зобов’язана використовувати реєстратори розрахункових операцій у разі проведення готівкових розрахунків. До їх числа підпадають 13,5 тисяч підприємців 2 групи та 9,8 тисяч підприємців 3 групи Сумщини.

Зі свого боку фахівці податкової служби завжди готові надавати вичерпні консультації підприємцям, як із законодавчих новацій застосування РРО, так і з технічних питань щодо реєстрації касових апаратів. З цією метою у Головному управлінні ДПС у Сумській області працюють дві паралельні телефонні лінії: (0542) 68-50-69 та (0542) 68-50-36.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь