A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОДАТКОВІ АУДИТОРИ СУМЩИНИ ДОНАРАХУВАЛИ ПОНАД 52 МІЛЬЙОНИ

Дата: 02.07.2021 14:59
Кількість переглядів: 155

За період січня-травня 2021 року управлінням аудиту проведено 520 документальних перевірок, з них 500 позапланових та 20 планових, повідомила засоби масової інформації Сумщини начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко.

Як зазначила посадовець, за результатами проведеного аудиту донараховано  грошових зобов’язань на суму 52,2 млн гривень. У розрізі податків донарахування проведені з:  податку на прибуток   у сумі 3,2 млн гривень; податку на додану вартість – 27, 5 млн гривень; 21,5 млн гривень – інші донарахування.

Проведені перевірки вже додали бюджету 21,1 млн гривень, що становить 40,3 відсотки від донарахованих сум.

Наталія Кіяшко прокоментувала характерні порушення, виявлені під час перевірок, а це:  документальне оформлення господарських операцій без їх фактичного здійснення;  невірне відображення різниць, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України, та на які збільшується фінансовий результат до оподаткування;  неподання повідомлень про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які  проводиться діяльність  за формою № 20-ОПП.

Довідково:     Законом України від 14.07.2020 № 786-ІХ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців», з серпня  2020 року знято  обмеження на проведення документальних позапланових перевірок, що проводяться на звернення платника податків, перевірок на закриття та перевірок по відшкодуванню ПДВ. 

Крім того, з 09.02.2021 у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 № 89 «Про скорочення строків дії обмежень, встановлених  пунктом 522 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення»  ПКУ, в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок було поновлено терміни  проведення  тимчасово зупинених документальних та фактичних перевірок, які були розпочаті до 18.03.2020 та не були завершені.  Згідно затвердженого плану-графіку на 2021 рік, з лютого місяця поточного року було розпочато планові перевірки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь