ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК ЗБАГАТИВ ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ МАЙЖЕ 11 МІЛЬЙОНАМИ ГРИВЕНЬ

Дата: 18.06.2021 14:04
Кількість переглядів: 214

Протягом січня-травня 2021 року від платників податків Сумщини до загального фонду Державного бюджету  України надійшло 10,9 млн гривень акцизного податку. Індикативний показник виконано на 129,2 відсотка. Про це проінформував засоби масової інформації Сумщини заступник начальника Головного управління ДПС у Сумській області Юрій Мельник. За інформацією посадовця, при доведеному індикативному показнику акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів - 55,5 млн гривень, зібрано 60,2 млн грн., що на 8,5 відсотків, або на 4,7 млн гривень більше доведеного завдання.

До обласного бюджету направлено 779,2 тис. гривень плати за ліцензії. Показник рейтингової оцінки за критерієм темпу росту надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склав 103,2  відсотка в порівнянні до відповідного періоду минулого року.

Крім того, проведено 8368 камеральних перевірок декларацій акцизного податку. За результатами проведених перевірок складено 230 актів, до суб’єктів господарювання застосовано 312 штрафних санкцій на суму 172,4 тис. гривень. Здійснено 42 фактичних перевірки суб’єктів оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, виявлено 82 порушення. За результатами виявлених порушень нараховано понад 21 млн гривень фінансових санкцій. Всього на обліку в Головному управлінні ДПС у Сумській області  перебуває 1474 платника акцизного податку, які реалізують підакцизні товари у роздріб. 

Довідково: Акцизний податок  - це непрямий податок на споживання підакцизних товарів, що включається до ціни таких товарів. Це непрямий податок, який сплачують виробники чи продавці, призначений для регулювання попиту на певні товари. Статтею 215 Податкового кодексу України визначено наступний перелік підакцизних товарів: спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напоїпиво; тютюнові виробитютюн та промислові замінники тютюну; нафтопродуктискраплений газ; легкові автомобілі, кузови до них, причепи та напівпричепимотоцикли.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь