A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОНОВЛЕННЯ ВІДОМОСТЕЙ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРНИХ ВЛАСНИКІВ

Дата: 16.06.2021 15:00
Кількість переглядів: 357

У період з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року (включно) всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ), мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ.

Для цього державному реєстратору необхідно подати:

1) заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) - форма 2 або заяву щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування - форма 4;

2) структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;

3)витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа - нерезидент;

4)нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

 Відповідні вимоги висуваються у зв’язку з набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності».

Зразки складання схематичного зображення структури власності оприлюднено на офіційному вебсайті Мінфіну

https://mof.gov.ua/.../samples_of_drawing_up_a_schematic...

Оновити відомості про КБВ в ЄДР можливо як під час проведення окремої реєстраційної дії, так і в рамках здійснення інших реєстраційних дій, при проведенні яких передбачено подання документів для встановлення інформації щодо КБВ.

Подання структури власності передбачено, зокрема, для проведення державної реєстрації:

- Змін до відомостей про розмір статутного капіталу, розміри часток у статутному капіталі чи склад учасників товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю.

-Переходу юридичної особи приватного права на діяльність на підставі модельного статуту.

-Переходу юридичної особи з модельного статуту на діяльність на підставі власного установчого документа.

-Припинення юридичної особи в результаті її реорганізації після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами.

-Створення відокремленого підрозділу юридичної особи.

-Змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в ЄДР.

-Припинення відокремленого підрозділу юридичної особи.

Юридичні особи зобов’язані підтримувати інформацію про КБВ та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни. Якщо зміни у структурі власності та інформації про КБВ відсутні, юридичні особи повинні повідомляти державного реєстратора про відсутність таких змін при проведенні державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь