A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІНФОРМУЄМО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ ТА ПЛАТНИКІВ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ

Дата: 04.06.2021 13:50
Кількість переглядів: 190

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, земельні частки (паї), які перебувають у власності або користуванні.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Контролюючі органи самостійно проводять нарахування сум податку фізичним особам та до 1 липня поточного року надсилають (вручають) податкове повідомлення-рішення  платникові за місцем його реєстрації. Для сплати податку фізичним особам відведено законодавством термін у 60 днів.

Звертаємо увагу, що Податковим кодексом передбачено звільнення від сплати податку для певних категорій платників. Зокрема не сплачують  податок: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;  пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;  особи, визнані законом, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Слід пам’ятати, що звільнення поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.

Пільга починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому платник подав до контролюючого органу заяву на право застосування пільги та документи, що підтверджують це право.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь