A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ НА ЗАХИСТІ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ

Дата: 02.06.2021 13:32
Кількість переглядів: 258

Кіберпростір і кібербезпека — головні ознаки нової інформаційної цивілізації. Тому постало про необхідність вжиття заходів із посилення кібернетичної захищеності офіційних електронних інформаційних ресурсів органів державної влади, а також підвищення медіа-грамотності посадових осіб органів державної влади.

Шляхи кібернетичної захищеності:

неухильного дотримання Вимог до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернет, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 851, відповідно до яких не передбачено розміщення державних електронних інформаційних ресурсів з використанням технічних можливостей іноземних хостинг-провайдерів;

забезпечення обов’язкової верифікації офіційних сторінок органів виконавчої влади у соціальних мережах;

вжиття заходів із виявлення фейкових сторінок органів виконавчої влади, які дублюють офіційні (верифіковані) акаунти, та блокування каналів дезінформації шляхом скерування даних про такі сторінки до служб технічної підтримки соціальних мереж та Служби безпеки України;

дотримання загальних рекомендацій щодо забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі Інтернет.

 Посадові особи органів місцевого самоврядування повинні дотримуватись загальних рекомендацій щодо забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі Інтернет. Підвищувати медіа-грамотність у використанні електронних поштових та інших сервісів для обміну інформацією з метою упередження ризиків можливого витоку інформації з обмеженим доступом та персональних даних. При користуванні соціальними мережами в службових та особистих цілях посадові особи мають розуміти, що їх активність може бути використана для дискредитації їх особисто та органів місцевого самоврядування.

Важливо формувати навички критичної оцінки інформації на предмет достовірності. Під час проведення такої роботи особливу увагу слід звернути на зростання популярності соціальних мереж як джерел масової інформації. При цьому необхідно зважати на те, що вказані платформи масово використовуються для здійснення інформаційних вкидань та маніпулятивного впливу на споживачів інформації в інтересах іноземної сторони на шкоду іноземним інтересам України.

Загальні рекомендації щодо забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь