A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕНЬ БАТЬКА

Дата: 20.06.2021 08:16
Кількість переглядів: 262

Оскільки в Україні святкують День матері, то виникає логічне питання – коли ж своє ’’професійне’’ свято відзначатимуть чоловіки - батьки. День батька - свято присвячене татусям. Воно менш відоме, ніж, наприклад, День матері, але все ж відзначається у багатьох країнах. Офіційно це свято в Україні почали святкувати зовсім нещодавно - з 2019 року. Цього року всіх татусів України можна сміливо привітати 20 червня.

                              Історія святкування Дня батька

Як і у випадку з Днем матері, святкувати День батька запропонувала вдячна донька. Місіс Дод з міста Спонканн хотіла висловити вдячність своєму батькові, якому довелося самостійно виховувати шістьох дітей, після того, як їхня мати померла, народивши шостого хлопчика. Вперше свято відзначили 19 червня 1910 року.

Але національним святом в США День батька став тільки в 1966 році завдяки президенту Ліндону Джонсону. Поступово до традиції святкування Дня батька кожну третю неділю червня приєдналися й інші країни.

В Україні у 2006 році з ініціативою відзначати День батька виступили представники громадської організації Міжнародний Центр Батьківства. Згодом на підтримку ініціативи зібрали 10 тисяч підписів під листом до Президента України, провели регіональні громадські форуми та Всеукраїнський форум. У 2009 році Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та відповідального батьківства оголосив про щорічне святкування Всенародного Дня батька в третю неділю вересня.

У 2019 році, тодішнім президентом України Петром Порошенком був підписаний указ про перенесення дати святкування на третю неділю червня. У документі зазначено, що одна з цілей свята - підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь