A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КАТАСТРОФІЧНО МАЛА КІЛЬКІСТЬ УЧНІВ У СІЛЬСЬКИХ ШКОЛАХ

Дата: 20.05.2021 17:16
Кількість переглядів: 400

У с.Зарічне на громадських слуханнях з місцевими жителями обговорили проєкт рішення Путивльської міської ради щодо реорганізації Заріченського НВК шляхом приєднання до опорного закладу Путивльської ЗОШ № 2.

Начальник відділу освіти Людмила СКОРОБАГАТА, яка головувала на заході, наголосила на відсутності фінансування з боку держави малокомплектних класів (а їх у цьому навчальному закладі шість з дев’яти. Зокрема, у четвертому та п’ятому класах – по 4 учні; у шостому – 6; у сьомому та восьмому класах – по одному). Відтак, приєднання НВК до опорної міської школи допоможе зберегти його функціонування. У селі залишиться початкова школа та дошкільний заклад. Учні 5-9 класів будуть забезпечені підвезенням до міських шкіл.

Представник засновника, заступник Путивльського міського голови Володимир ВОРОНОВ зазначив, що громада має незабезпеченість освітньої субвенції біля двох мільйонів гривень, яку обласний бюджет відмовляється відшкодовувати через наявність у наших школах малокомплектних класів. Для бюджету громади компенсувати такий обсяг коштів освітянам нереально. Але влада не йде на кардинальні заходи повного закриття школи, натомість пропонує варіант: збереження дошкільного закладу і початкових класів у с.Зарічне. Планується отримання нового шкільного автобуса, відстань до міста невелика, тож учням до місцевої школи їхати в межах 15 хвилин.

Після жвавого обговорення і надання відповідей на всі поставлені питання відбулося голосування. Результат очікуваний: переважна більшість присутніх висловилася проти підтримки проєкту рішення щодо реорганізації школи. Зрозуміла тривога батьків за дітей, за їх адаптацію в іншому навчальному закладі. Тепер рішення за депутатами міської ради.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь