A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЛІЦЕНЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ПРОДАЖУ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ

Дата: 07.05.2021 13:08
Кількість переглядів: 245

Головне управління ДПС у Сумській області  нагадує, що з 01 січня 2021 року органом ліцензування оптової торгівлі спиртом етиловим,  спиртовими дистиляторами, алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідин, що використовуються в електронних  сигаретах і пальним визначено територіальні органи ДПС.  Для отримання зазначених ліцензій на території Сумської області необхідно звертатися до Головного управління ДПС у Сумській області за адресою м. Суми, вул. Іллінська, 13.    

Крім того, законодавством України встановлено, що ліцензії закладів громадського харчування на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, термін дії яких закінчився під час карантину та обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, вважаються такими, що продовжують свою дію на період карантину та обмежувальних заходів, а також протягом трьох місяців з дня його закінчення.

Також з 01 січня 2021 року набрали чинності зміни щодо зазначення у заяві на видачу ліцензії переліку реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій.

І останнє, відповідно до графіку збільшення  ставок на  тютюнові вироби згідно п. 17 підрозділу 5 розділу ХХ Податкового Кодексу України з 01 січня 2021 року, на 20 відсотків збільшились специфічні ставки акцизного податку на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну та мінімальне акцизне податкове зобов’язання на сигарети.  Статтю 215 ПКУ доповнено підпунктом 215.3.3 1, яким встановлено ставки акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах  в розмірі 3000 грн. за 1 літр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь