A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДО ДНЯ МАТЕРІ «МАМО МОЯ РІДНА І ЄДИНА»

Дата: 07.05.2021 11:13
Кількість переглядів: 352

Починаючи з 1999 року щороку у другу неділю травня українці відзначають чарівне свято - День матері. Цього року ми будемо вшановувати та вітати наших улюблених матусь 9 травня.

День матері – найзворушливіше свято у світі. Адже саме образ матусі – це єдиний і неповторний образ жінки, яка завжди розуміє й пробачає, жаліє і самовіддано любить незважаючи ні на що.

Кожна людина може мати кілька братів і сестер, народити багато дітей, не один раз знайти нове подружжя, і навіть бабусь із дідусями у нас по двоє. І тільки мама — на все життя одна єдина, неповторна і найрідніша!
Історія свята доволі сумна: у 1908 році американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ідеєю вшанування матерів у пам’ять про свою маму, яка померла. Анна писала листи до державних установ й законодавчих органів з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Тож вже у 1910-му американці вперше святкували День матері. А у 1914 році тодішній президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом всіх матерів. Згодом цей день стали відзначати в інших країнах світу.

Натомість в Україні День матері вперше відзначили у 1928 році за ініціативи Союзу Українок Канади. А вже у 1939-му свято заборонила радянська влада, і тільки у 90-х його знову почали відзначати після указу другого президента Леоніда Кучми.

На сьогоднішній день це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, у понад 50 країнах світу. Наприклад, День матері в Україні, як і в більш ніж двадцяти країнах світу, відзначається у другу неділю травня, в Білорусі — 14 жовтня, в Грузії — 3 березня, а в багатьох близькосхідних країнах — 21 березня.

Напередодні Дня матері, хочемо привітати всіх матусь та подякувати за Ваше терпіння, витримку, дивовижну мудрість.

Тож здоров'я Вам, тепла і благополуччя. Хай під променями травневого сонця розтануть усі Ваші негаразди!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь