A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СТВОРЕННЯ ІНКЛЮЗИВНОГО СЕРЕДОВИЩА В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 29.04.2021 11:37
Кількість переглядів: 206

28 квітня 2021 року Олена Бикова, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП», взяла участь у обласній нараді-семінарі «Створення інклюзивного середовища в закладах дошкільної освіти».

 «Сучасний заклад дошкільної освіти базується на демократичних цінностях та повазі до основних прав людини і створює умови для максимальної участі в освітньому процесі усіх дітей, у тому числі й дітей з особливими освітніми потребами» - наголосила Олена БЕНЬКАЛОВИЧ, начальник відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Питання нормативно-правового забезпечення організації інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти висвітлила у своєму виступі завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Юлія ДІДОРЕНКО.

Лариса МІЩЕНКО, методист дошкільного виховання відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, інформувала щодо розвитку дітей з особливими освітніми потребами відповідно до Базового компонента дошкільної освіти.  

Психологічний супровід учасників освітнього процесу при організації інклюзивного навчання в закладі дошкільної освіти проаналізувала Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Окрему увагу приділено питанням наступності в організації підтримки дітей з особливими освітніми потребами в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, необхідності створення в закладах освіти команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами, ролі команди у складанні індивідуальної програми розвитку та моніторингу її виконання, співпраці в організації роботи вихователя та асистента вихователя інклюзивної групи закладу дошкільної освіти.

Матеріали та методичні рекомендації семінару будуть представлені завідувачам закладів дошкільної освіти Путивльської міської ради.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь