A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

БУДУЄМО ІНДИВІДУАЛЬНУ ОСВІТНЮ ТРАЄКТОРІЮ УЧНЯ

Дата: 05.04.2021 09:51
Кількість переглядів: 282

Сучасна дитина  готова до нового, більш проінформована, яскравіше бачить світ і бажає активніше його пізнавати. Вона сама стає ініціатором свого освітнього просування, автором власної освітньої траєкторії, яка вибудовується всередині широкої освітньої реальності.

05 квітня 2021 року Олена Бикова, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП», взяла участь у методичному онлайн-пораднику «Індивідуальна освітня траєкторія здобувача початкової освіти: принципи побудови, методи і форми реалізації» для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які відповідальні за початкову освіту.

Захід провела Катерина Діхнич, методист з початкової освіти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку педагогічних працівників Сумського ОІППО.

У Законі України «Про освіту» зазначено, що «здобувачі освіти мають право на :… індивідуальну освітню траєкторію, що реалізується, зокрема, через вільний вибір видів, форм і темпу здобуття освіти, закладів освіти та запропонованих ними освітніх програм, навчальних дисциплін та рівня їх складності, методів і засобів навчання».

Закон роз’яснює: «Індивідуальна освітня траєкторія в закладі освіти може бути реалізована через індивідуальний навчальний план». Батьки здобувачів освіти теж мають право «брати участь у розробленні індивідуальної програми розвитку дитини та/або індивідуального навчального плану».

Побудова індивідуальної траєкторії навчання дає можливість створювати оптимальні умови для розвитку предметних компетентностей, і також дозволяє вчителю реалізовувати одне з завдань школи, а саме формувати і розвивати одну з ключових компетентностей – вміння вчитися.

Досвідом складання та реалізації індивідуальної освітньої  траєкторії учениці 3 класу поділилася учитель початкових класів Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 Глухівської міської ради Тетяна Гапонько.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь