A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Дата: 25.02.2021 14:54
Кількість переглядів: 297

Сучасні технології поступово змінюють комуніка­цію, співпрацю, навчання. Використання інноваційних моде­лей навчання потребують створення інформаційно-освітніх се­редовищ (ІОС) закладів освіти.

В умовах освітнього сьогодення виникла нагальна потреба організації дистанційного навчання (ДН) з предмета «Фізична культура» як нової організації освітнього процесу, що базуєть­ся на принципах самостійного навчання здобувачів освіти.

16 лютого 2021 року консультантом КУ «Путивльський ЦПР ПП» Павлом Перміновим була проведена онлайн-консультація для учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти. Всього у консультації взяли участь 6 педагогічних працівників.

Були розглянуті нормативні документи, що регулюють організацію роботи закладів загальної середньої освіти в умовах дистанційної навчання, та в умовах карантину, а це лист МОН України від 05.08.2020 № 1/99-420 «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти» у 2020/2021 навчальному році.

Консультант звернув увагу педагогічних працівників на важливість

дотримуватись вимог до дистанційних занять вдома:

До занять із комп’ютерною технікою, виконання фізичних навантажень допускаються лише ті учні, що не мають медичних протипоказань.

Виконання учнями всіх фізичних вправ вдома дозволяється тільки за присутності батьків чи дорослих членів сім’ї (з 18 років) (ст. 34 Цивільного кодексу України).

Вчитель не має права вимагати від учня під час виконання домашніх завдань відео-фото матеріали.  Тільки за згодою батьків і учнів. (ст. 307 Цивільного кодексу України).

Батьки вдома створюють для дітей належні та безпечні умови навчання: наявність комп’ютера, доступ до інтернету, пристосованого місця для виконання, «підручного» чи стандартного спортивного інвентарю тощо.

Батьки, учнів несуть відповідальність за дотримання зазначених вимог.

Безперервна робота з екраном ПК:

учні   1-4 класів до 10-15 хв.

учні   5-6 класів до 15 хв.

учні   7-9 класів до 20 хв.

учні 10-11 класів – на 1-й годині занять до 25 хв.,  на 2-й годині - 20 хв.

Павло Пермінов дав відповіді на запитання учасників онлайн-консультації, надав матеріали для використання під час організації дистанційного навчання на уроках фізичної культури.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь