A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КОМІСІЯ ТЕБ ТА НС РОЗГЛЯНУЛА НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

Дата: 27.04.2021 14:14
Кількість переглядів: 1583

Путивльський  міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК провів засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Завідувач Путивльським відділенням Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я України Василь КОЗЕЛ проінформував про епідеміологічну обстановку на території Путивльської міської територіальної громади, пов’язану з розповсюдженням гострої  респіраторної хвороби COVID-19.

«На жаль, динаміка складна. Більша кількість захворювань серед пенсіонерів та непрацюючих. Ситуація в навчальних закладах стабілізувалася. На сьогоднішній день кількість у місті хворих більша, ніж у сільській місцевості», - відзначив Василь Петрович та представив порівняльний аналіз захворюваності.

Щодо діяльності Путивльського ринку Костянтин Гаврильчук запропонував, щоб він працював, так як у м.Путивль скупчення людей під час торгівлі непродовольчою групою товарів невелике. Директор підприємства ОСС «Путивльський ринок» Анатолій МАЛІНІН зазначив, що ринок з неділі працює під жорстким контролем відповідних служб.

Присутня на засіданні комісії керівник ФГ «Панченко» Олена ПАНЧЕНКО підняла питання щодо діяльності медичних закладів стосовно лікування хворих на COVID-19. Олена Сергіївна занепокоєна тим, що люди повинні відвідувати лікарню вже з підтвердженими позитивними аналізами на гостру  респіраторну хворобу. Вказане питання можливо вирішити тільки на державному рівні.

Путивльський міський голова зазначив, що Путивльська міська лікарня не може приймати на лікування хворих на COVID-19, адже повинен бути наданий медичному закладу так званий ковідний пакет. Є потреба в наявності певних спеціалістів. Костянтин Миколайович запевнив, що робота над отриманням ковідного пакету продовжиться.

Мова йшла також і про приписи щодо діяльності великих продуктових магазинів. Путивльський міський голова наголосив на соціальній відповідальності кожного громадянина.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища та інфраструктури виконавчого комітету Путивльської міської ради Людмила КЛИВЕНКОВА проінформувала про утилізацію безхазяйних відходів (пестицидів) на територіях Чорнобривкинського, Сафонівського та Стрільниківського старостинських округів.

Костянтин Гаврильчук підкреслив, що питання з пестицидами вирішувати негайно, а не чекати завершення свят. Надав доручення налагодити співпрацю з спеціалізованими організаціями, що займаються вивезенням або утилізацією безхазяйних відходів.

Тетяна ОНИЩЕНКО, санітарний фельдшер Путивльського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області, ознайомила з планом заходів щодо додержання санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів громадянами, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності на території Путивльської міської територіальної громади.

Головний спеціаліст Путивльського відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Надія ЛЮШИНА підняла питання щодо бджільництва та поводження з бджолами. Аграрії повинні про заплановані дії з засобами захисту рослин повідомляти невідкладно органи місцевого самоврядування.

Путивльський міський голова запропонував організувати групи швидкого реагування, хімікати треба вносити згідно з законодавством. Костянтин Миколайович подякував членам комісії за плідну працю.

ПРОТОКОЛ № 5 ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

П Л А Н заходів щодо додержання санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів громадянами, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності на території Путивльської міської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь