A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

35-І РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 26.04.2021 11:30
Кількість переглядів: 363

26 квітня 1986 року вибухнув четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Радіоактивна хмара накрила не тільки Україну, Білорусь і Росію, але також Східну і Північну Європу. Наслідки аварії ліквідували пожежні, солдати-строковики і добровольці без якого-небудь захисту від радіації, про яку тоді ліквідатори навіть і не підозрювали. Точна кількість постраждалих від трагедії невідома й досі.

Евакуювати жителів із зараженої зони почали тільки через три доби. Вони думали, що дуже швидко зможуть повернутися, і це тимчасовий захід. Але більшість з них, насправді, назавжди залишила свої рідні домівки і колишнє життя.

Уже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля, що торкнувся майже кожної української сім’ї. Ми з глибокою шаною схиляємо голови і низько вклоняємося всім учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи, які в 1986 – 1990 роках стали на шляху ядерної стихії і ціною власного  здоров’я та життя захистили нашу землю.

Хай трагедія назавжди залишиться в минулому і ніколи не повториться пережитий жах, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

З повагою

Путивльський міський голова                Костянтин ГАВРИЛЬЧУК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь