A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СПИСАННЯ ПЕНІ ТА ШТРАФНИХ САНКЦІЙ ТРИВАЄ

Дата: 16.04.2021 11:08
Кількість переглядів: 283

Головне управління ДПС у Сумські області акцентує, наразі продовжується практика списання пені та штрафних санкцій платникам податків (фізичним та юридичним особам окремих категорій) у разі погашення ними податкового боргу, що виник станом на 01 листопада 2020 року та за умови сплати поточних податкових зобов’язань.

Таке списання здійснюється за заявою платника податків, яка подається до контролюючого органу за місцем адміністрування відповідного платежу.

Нагадуємо, що для того, щоб перевірити надійність ділових партнерів можна скористатись електронним сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Сервіс функціонує на офіційному вебпорталі ДПС.

Для перевірки інформації щодо наявності податкового боргу у контрагента – платника податків необхідно ввести його код ЄДРПОУ або точну назву. Система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання, і повідомить про результати пошуку.

Оновлення інформації на вебпорталі щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

 Довідково: відповідно до п. 2 3  підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України у разі погашення платниками податків у повному обсязі грошовими коштами протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 01 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов'язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь