A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

COVID-19: КІЛЬКІСТЬ ГОСПІТАЛІЗАЦІЙ У БЕРЕЗНІ - НАЙБІЛЬША ЗА УВЕСЬ ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ В УКРАЇНІ

Дата: 15.04.2021 13:49
Кількість переглядів: 346

На стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у 2021 році передбачено майже 9 мільярдів гривень.

У березні до лікарень, які працюють за договором з НСЗУ по всій країні, госпіталізовано найбільшу кількість пацієнтів за весь рік від початку пандемії - понад 97 тисяч осіб. Це на 52% більше, ніж у листопаді минулого року, коли було зафіксовано найбільшу кількість госпіталізацій. На жаль, цифри приголомшливі і по деяких регіонах. Зокрема, на 239% порівняно з лютим зросла кількість госпіталізацій у Києві - до понад 10 тисяч осіб. На 210% зросла кількість госпіталізацій у Дніпропетровській області. На 200% - у Хмельницькій та Одеській областях. На 184% зросла кількість госпіталізацій у Житомирській, на 178% - у Київській, на 165% - у Львівській областях.

Також у березні, порівняно з лютим, зросла на 127% - кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню. Їхня загальна кількість склала майже 76 тисяч, або 75% від усіх пролікованих пацієнтів у березні. Також на 115% зросла кількість пацієнтів, які були підключені до апарату ШВЛ - з  майже чотирьох тисяч до понад восьми тисяч. А на 50% - кількість пацієнтів, які перебували у відділенні інтенсивної терапії - з восьми з половиною тисяч до шістнадцяти з половиною тисяч.

Загалом, протягом квітня 2020 року-березня 2021 року стаціонарну допомогу у лікарнях отримали майже 435 тис. пацієнтів з коронавірусом, з яких майже 18% лікувалися в умовах інтенсивної терапії.

У березні пацієнтам надавали стаціонарну медичну допомогу 3 тисячі 250  команд. Середнє навантаження на них за місяць збільшилось вдвічі - з 15 пацієнтів до 31 пацієнта на одну команду. З найвищим навантаженням працювали медичні команди Одеської міської лікарні №5 - 125 пацієнтів на одну команду в місяць, Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування - 107 пацієнтів та Криворізької інфекційної лікарні №1, Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об’єднання "ФТИЗІАТРІЯ" та Одеської міської клінічної  інфекційної лікарні - по 101 пацієнту на команду. 

У 2021 році НСЗУ виплатила спеціалізованим закладам понад 3 мільярди гривень за стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом, надану протягом січня-лютого. Ці виплати отримали 510 медичних закладів. 

Лікування в стаціонарних умовах є безоплатним для пацієнтів з COVID-19. А саме:

первинний огляду та тестування на COVID-19;

необхідні інструментальні та лабораторні дослідження, такі як розгорнутий клінічний аналіз крові, біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз, глюкоза, бактеріологічні та інші;

медична допомога відповідно до галузевих стандартів;
киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;

медикаментозна терапія та знеболення за потреби. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19 та
Національним переліком лікарських засобів, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів:

 моніторинг та корекція лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів;

забезпечення цілодобового лікарського та медсестринського догляду та інше.

У Програмі медичних гарантій-2021 залишається пакет стаціонарної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Він діятиме до закінчення на території України карантину та протягом 30 календарних днів після його відміни. На стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у 2021 році передбачено майже 9 мільярдів гривень. Пропозиції на укладення договору з НСЗУ подали 550 закладів. Стосовно пакету з вакцинації, то пропозиції подали майже 700 закладів. На вакцинацію українців від COVID-19 у бюджеті Програми медгарантій передбачено майже півтора мільярди гривень. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь