ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КРОКИ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 09.04.2021 10:59
Кількість переглядів: 1443

Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК із заступниками голови Сумської ОДА з економічного і соціального розвитку Тарасом САВЧЕНКОМ і питань освіти, культури, спорту та молоді Вікторією МЕДВІДЬ обговорив нагальні питання діяльності Путивльської громади. Костянтин Миколайович одним з пріоритетів вважає розвиток медичної галузі Путивльщини та надання доступних послуг населенню закладами охорони здоров’я, тому і мову вів саме про це. Адже комфортне проживання громадян на першому плані.

Добре апелюючи цифрами й бачачи перспективи розвитку громади, Путивльський міський голова зазначив на кроках, що здійснила Путивльська міська рада щодо діяльності закладів охорони здоров’я, та на підтримці міської лікарні шляхом виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Представники облдержадміністрації наочно побачили незадовільний стан теплотраси та пообіцяли допомогти у вирішенні питання.

Костянтин Миколайович запевнив, що готовий до конструктивного діалогу задля розвитку Путивльської громади.  Вікторія Юріївна пообіцяла вирішити позитивно питання стосовно виділення коштів на придбання автобуса для підвезення учнів з віддалених населених пунктів у фінансовому відношенні 25/75. Путивльською міською радою на попередній сесії кошти уже виділені на вказані потреби, тепер чекаємо на відповідні дії від Сумської ОДА. Це надасть змогу зекономити та надавати доступні освітні послуги школярам.

Оглядаючи будівлю Сумського НАУ (старий корпус фахового коледжу), мова йшла про її ремонт, на який потреба становить від 50 до 60 мільйонів гривень. Щодо збереження пам’ятки культури Путивльська міська рада зверталася до відповідних закладів.

Тарас Григорович познайомився з потужностями ССК «Ярославна» щодо переробки молочної сировини. Мова йшла з депутатом Сумської обласної ради Валерієм ВОЛКОВИМ про плани розвитку кооперативу, створення робочих місць. Заступник голови Сумської ОДА оглянув елеваторне обладнання. Валерій Валентинович запевнив, що сільськогосподарський кооператив не буде стояти осторонь щодо ремонту дорожнього покриття до с.Скуносове. 2,5 км фінансуватиметься за кошти державного бюджету, стосовно цього є відповідне розпорядження Сумської ОДА на виділення 16 мільйонів гривень. ССК «Ярославна» з ДП «Дороги Сумщини» спільними зусиллями з фінансуванням 50/50 зможуть реалізувати ще додатковий ремонт дороги. Це забезпечить підвезення дітей до закладів освіти, створення додаткових робочих місць на молочарні. За попередніми домовленостями з головою Сумської ОДА Василем ХОМОЮ буде можливість розвитку туризму в громаді: село знаходиться біля річки Сейм, газифіковане, забезпечено водопостачання.  Добре, що губернатор правильно визначився з об’єктами ремонту доріг, ССК «Ярославна» підтримає добру справу.

У рамках зустрічі директор «Державного історико-культурного заповідника у м.Путивлі» Сергій ТУПІК провів екскурсії відомими історичними місцями путивльського краю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь