A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

2 КВІТНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО АУТИЗМ

Дата: 30.03.2021 12:33
Кількість переглядів: 323

2 квітня – день, який щорічно проходить під гаслом «Я одягну блакитне» на знак підтримки людей з аутизмом. Слово «аутизм» походить від грецького autos – «сам», а аутизм означає «занурення у себе». Це розлад розвитку нервової системи, який ускладнює комунікацію, вважається генетичним, але сучасні науковці все частіше відносять аутизм до розладів, пов’язаних також із забрудненням довкілля, їжі та питної води.

      Люди з цим порушенням мають значні труднощі під час спілкування із навколишнім світом, дуже часто вони мають виняткові здібності у певних сферах. Здебільшого перші ознаки аутизму стають помітні у дітей вже до 3-х років і за умови вчасної діагностики такій людині можна допомогти.

       День поширення інформації про аутизм покликаний усіляко поширювати інформацію про цей розлад. Символами цього дня вважаються блакитний колір і пазли. Аутизм почали виокремлювати лише наприкінці 30-х років ХХ століття. З того часу підходи до лікування і діагностики цього стану значно змінилися, зокрема вже діагностують цілий спектр розладів, які відносять до аутизму.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь