A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗОПАЛАТНИМИ ЛІКАМИ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЇЙ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 29.03.2021 09:44
Кількість переглядів: 309

Начальник відділу з питань соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Путивльської міської ради Віта ВАЛЬКОВА  провела робочу нараду з т.в.о. директора КНП «Путивльська міська лікарня» Іриною ГРАМАТИК з питання забезпечення пільгових категорій населення безкоштовними медикаментами.

З метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів, усунення множинності рішень щодо безоплатного і пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 17.08.1998 №1303 , яка регулює дане питання.

На 2021 рік, за запитом лікарні,  з міського бюджету на ці цілі передбачено 400,00 тисяч гривень. Як зазначила Ірина Іванівна, відпуск безоплатних лікарських засобів провадиться аптеками за рецептами  лікарів міської лікарні, з яким укладена декларація на надання первинної медичної допомоги, або  лікарем вторинного рівня, якщо хворий потребує вторинної медичної допомоги. За погодженням з відділом кошти розподілені для відшкодування медикаментів пільговим категоріям дорослого та дитячого населення, учасникам бойових дій, воїнам-інтернаціоналістам, учасникам АТО/ООС, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.  

Під дію постанови КМУ підпадають і особи, які мають  категорію захворювання, яка дозволяє отримати безкоштовні медикаменти. Але тут є одна особливість, бо це стосується лікування тільки певної хвороби, а не супутніх захворювань. Такий хворий може отримати безкоштовне лікування у спеціалізованому закладі відповідного спрямування, який уклав договір з Національною службою здоров’я.

За два з половиною місяці роботи  адміністрація і медичні працівники міської лікарні роблять усе належне, щоб  спростити систему отримання хворим безкоштовних ліків.  Договори на відшкодування безкоштовних медикаментів укладені з аптеками «Подорожник», яка знаходиться в центрі міста,  «Сумський центр здоров’я»  та Торговий дім «Медсвіт», розташованими на території лікарні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь