A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗДАЄШ НЕРУХОМІСТЬ В ОРЕНДУ – ДЕКЛАРУЙ СВОЇ ДОХОДИ!

Дата: 19.03.2021 09:34
Кількість переглядів: 372

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що  кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно в оренду (нежитлова нерухомість, квартири, будинки чи навіть кімнату, в довгострокову або подобову оренду) має сплатити з отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5%.

Для цього фізична особа зобов'язана подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до державної податкової інспекції за місцем податкової реєстрації. За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Під час нарахування доходу від надання нею в оренду об’єктів нерухомості фізичній особі необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди (п.п. 170.1.2 ст. 170 Податкового кодексу України). Зокрема, для розрахунку орендної плати по місту Конотоп необхідно враховувати Рішення Конотопської міської ради  від 29 серпня 2012 року «Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі  нерухомого майна по м. Конотоп» згідно якого мінімальна вартість оренди 1 кв. метра становить: 4 грн для некомерційної діяльності, в тому числі для проживання осіб; 8 грн для виробничої діяльності; 12 грн для комерційної діяльності. В залежності від розташування нерухомості до мінімальної вартості застосовуються коефіцієнти визначені в додатку до вказаного рішення. 

Також, оподатковуються доходи від надання в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь