A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ

Дата: 15.03.2021 17:04
Кількість переглядів: 285

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу, що з 01січня 2021 року для всіх ФОП скасовано ведення обліку у Книгах обліку.

Для ФОПів – платників І – ІІІ груп передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів (тобто доходи відображають один раз на місяць, а не щоденно), а для ФОПів ІІІ групи, які є платниками ПДВ, ще й  відображення витрат. Облік  доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників в паперовому та/або електронному вигляді.

За власним бажанням ФОП може продовжити заповнювати Книгу обліку доходів. Але реєстрація цієї книги у контролюючих органах з 01 січня 2021 року скасована. Книга обліку доходів минулих років має зберігатись ФОПом 3 роки на випадок перевірки.

ФОП на загальній системі оподаткування зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. ПКУ дозволяє вести облік доходів і витрат в паперовому та/або електронному вигляді. Типова форма, за якою здійснюється облік доходів і витрат, та порядок ведення такого обліку визначаються Мінфіном. На сьогодні і до моменту затвердження нової форми Мінфіном залишається чинною Книга обліку доходів і витрат, затверджена наказом Міндоходів від 16 вересня  2013 року  №481.

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності. ПКУ дозволяє вести облік доходів і витрат в паперовому та/або електронному вигляді. На сьогодні і до моменту затвердження нової форми Мінфіном залишається чинною Книга обліку доходів і витрат.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь