ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ЗВІЛЬНЕНІ ВІД СПЛАТИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

Дата: 15.03.2021 16:55
Кількість переглядів: 317

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що  фізичні особи – підприємці (ФОП) платники єдиного податку І групи за грудень 2020 року  та січень – травень 2021 року звільнені від сплати єдиного податку (крім випадків порушення такими платниками умов застосування І групи платників єдиного податку), а також від сплати ЄСВ.

ФОП ІІ та ІІІ груп від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску не звільняються. Підприємці на загальній системі оподаткування отримують право не платити ЄСВ в той же період  тільки  у разі відсутності доходів.

 Починаючи зі звітності за 2021 рік ФОП – платники єдиного податку  1 - 3 груп будуть зобов’язані у складі декларації платника єдиного податку подавати також відомості про суми ЄСВ (296.2 та 296.3). Наказом Міністерства фінансів від 09 грудня 2020 року № 752 викладено в новій редакції форми податкових декларацій: платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця; платника єдиного податку четвертої групи. Зміни пов’язані зі скасуванням Звіту з ЄСВ як окремого звітного документа. Разом із декларацією платники єдиного податку (далі – ЄП) – ФОПи тепер зобов’язані подавати окремий додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску».

З 01 січня 2021 року усім платникам єдиного податку стало заборонено виробляти, імпортувати, експортувати і торгувати рідинами, які використовуються в електронних сигаретах. Торгувати ж самими електронними сигаретами можна, але тільки без наповнювача.

Рідини для електронних сигарет стали підакцизними товарами. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь