A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ «ПОЧУЙ МЕНЕ»

Дата: 24.03.2021 13:15
Кількість переглядів: 319

Міністерство соціальної політики планує спростити процес комунікації людей з порушеннями слуху та представників органів державної влади.

За інформацією Міністерства соціальної політики, майже два мільйони українців мають порушення слуху та внаслідок багатьох факторів, зокрема, техногенних, їх кількість зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то нині збільшується частка порушень, набутих у дорослому віці. Доречи, на обліку в закладах охорони здоров’я нашої громади перебуває 116 осіб з вадами слуху з них 15 дітей. Приблизно 400 тисяч громадян в Україні сьогодні спілкуються жестовою мовою.

Завдяки проєкту «Почуй мене» людям з інвалідністю стане легше отримувати будь-які державні послуги.

Відтепер на сайті Мінсоцполітики розміщено спеціальний застосунок (вкладка «Почуй мене»), де можна скористатися послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста.       Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю Урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.

Пілотний проєкт «Почуй мене» реалізується Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь