A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РЕЄСТРАТОРИ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ НЕ СТВОРЮЮТЬ ПРОБЛЕМИ, А ВИРІШУЮТЬ ЇХ

Дата: 09.03.2021 14:19
Кількість переглядів: 265

Заступник начальника головного управління ДПС у Сумській області Олексій Мазуренко особисто зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу обласного центру Сумщини та детально зупинився на всіх останніх законодавчих змінах щодо використання РРО/ПРРО суб'єктами господарювання.

Під час виступу Олексій Мазуренко зазначив, що впровадження касових апаратів завжди отримувалo сильну протидію тих, кому вигідно вести тіньовий бізнес. Ті підприємці, які працювали «в білу», завжди були в нерівних умовах з тіньовиками, бо чесно сплачували податки. Тема контрольно-касових апаратів, так званих РРО, сприймається як проблемна. Саме сприймається! Насправді ж реєстратори не створюють проблеми, а вирішують їх.

Податкова служба отримує безліч повідомлень, звернень, скарг від громадян та організацій, які інформують та вимагають навести порядок у сфері готівкових розрахунків. Деякі споживачі не отримавши чек у магазині припускають, що таким чином суб’єкти господарювання ухиляються від сплати податків, реалізують не облікований та/або контрафактний товар.

Але значна частка таких звернень (близько 80 відсотків) це неможливість споживача відстояти свої права у разі придбання неякісного товару за відсутності відповідного розрахункового документу.

Під час виступу посадовець нагадав підприємцям, які категорії платників звільнені від застосування касової техніки та хто в обов'язковому порядку має працювати з РРО або програмними РРО.

Обговорення відбулося у режимі питання-відповіді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь