A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧИМ ЗАЙНЯТИ СЕБЕ І ДІТЕЙ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ: ДОБІРКА НЕСТАНДАРТНИХ РОЗВАГ

Дата: 22.02.2021 14:00
Кількість переглядів: 395

Карантин в Україні - справжнє випробування не лише для дорослих, але й для дітей, особливо, якщо ті активні та непосидючі. Щоб не змушувати своїх чад занадто багато вчитися та сидіти за комп’ютером, пропонуємо вашій увазі кілька простих розваг, які підійдуть будь-якій віковій категорії.

Котильонова забава

Мало хто пам’ятає, але колись великою популярністю користувалася котильонова забава. Карантин - чудова нагода відновити призабуті традиції й добре розважитися. Забава - це суміш настільної гри з фішками та завданнями для розвитку загальної ерудиції. Учасники по черзі ходять по спеціальному ігровому полю та виконують різні завдання: розповісти віршик, заспівати пісню, зіграти на музичному інструменті, затанцювати тощо. Усі елементи для гри можна виготовити в домашніх умовах, а завдання змінювати відповідно до інтересів гравців.

Ігри з літерами (словами)

Веселою та корисною може стати й інтелектуальна гра: якщо дитина зовсім маленька, її можна таким чином навчити алфавіту (українського або іноземного), для старших підійде вивчення іноземних слів. Для того, щоб навчання перетворилося на гру, напишіть літери (або слова) на окремі липкі картки та приліпіть до дверей. Далі запропонуйте дитині кинути в названу літеру чи слово м’ячиком або чимось м’яким і назвати їх чи озвучити переклад. Гру можна ускладнювати, додавши елемент нарахування балів, призів тощо.

Дискотека

Оскільки під час карантину особливо не погуляти надворі, варто влаштувати руханку вдома. Для цього добре підійдуть відеоуроки танців, які є у вільному доступі в інтернеті. Щоб була мотивація, можна розпланувати вивчення різних танців на тижні.

 

Забіг з перешкодами

Якщо ви та ваші діти полюбляєте більш активний відпочинок, можна перетворити дім на місце для забігу з перешкодами. Окрім звичного “підлога - це лава”, можна додати лабіринт із туалетного паперу, яким всі вдосталь затарилися; зону кидання кульок для пінг-понгу в ціль; стрибків у визначені точки на підлозі; пробирання під столом тощо.

Вареники та інші смаколики

Більш посидючим дітям підійде дуже корисний навик - готування їжі. Одним із найпростіших способів зацікавити малюка у цьому є приготування вареників: попросити дитину допомогти вам замістити тісто, розкачати його на дощечці, вирізати формочки власноруч, заповнити їх начинкою, а потім - посмакувати плоди власної праці. Зрештою, господині та господарі можуть дати й інші “смачні” завдання дітям на власній кухні. Головне - обов’язково перевірити результат і відзначити їхній вклад у справу.

 

Підготовлено за матеріалами Євгенії Пласконь - головної редакторки сайту 032.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь