A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОРАДИ БАТЬКАМ ГІПЕРАКТИВНОЇ ДИТИНИ

Дата: 23.02.2021 11:17
Кількість переглядів: 384

1. У своїх відносинах з дитиною дотримуйтеся «позитивної моделі». Хваліть її в кожному випадку,  підкреслюйте навіть незначні успіхи. Пам’ятайте , що гіперактивні діти ігнорують догани та зауваження, але чутливі до найменшої похвали.
 

2. Не вдавайтеся до фізичного покарання. Ваші стосунки з дитиною повинні грунтуватися на довірі, а не викликати страх. Дитина завжди повинна відчувати вашу допомогу і підтримку. Спільно вирішуйте труднощі, які виникають у дитини в процесі спілкування.
 

3. Частіше говоріть «так», уникайте слів « ні» і «не можна».
 

4. Доручіть дитині частину домашніх справ,  і ні в якому разі не виконуйте їх за неї.
 

5. Не нав’язуйте їй жорстких правил. Ваші вказівки повинні бути вказівками, а не наказами. Вимагайте виконання правил, що стосуються її безпеки і здоров’я, відносно інших не будьте настільки прискіпливі.
10. Зухвала поведінка вашої дитини – це її спосіб привернути вашу увагу . Проводьте з нею більше часу: грайте, вчіть, як правильно спілкуватися з іншими людьми, як вести себе в громадських місцях, переходити вулицю та іншим соціальним навичкам .

 

11. Підтримуйте вдома чіткий розпорядок дня. Прийом їжі, ігри, прогулянки, відхід до сну повинні відбуватися в один і той же час.
 

12. Вдома слід створити для дитини спокійну обстановку. Ідеально було б надати їй окрему кімнату. У ній має бути мінімальна кількість предметів , які можуть відволікати, розсіювати  увагу. Колір шпалер повинен бути не яскравим, а заспокійливим, перевага віддається блакитному кольору. Дуже добре організувати в  кімнаті спортивний куточок (з поперечиною для підтягування , гантелі для відповідного віку, еспандери , килимок та ін.)
 

13. Розвивайте у дитини усвідомлене гальмування, вчіть контролювати себе. Перед тим, як щось зробити, нехай порахує від 10 до 1.
 

14. Пам’ятайте ! Ваш спокій – найкращий приклад для дитини.
 

15. Давайте дитині більше можливості витрачати надлишкову енергію. Корисна щоденна фізична активність на свіжому повітрі – тривалі прогулянки, біг, спортивні заняття. Розвивайте гігієнічні навички, включаючи загартовування. Але не перевтомлюйте дитини.
 

16. Виховуйте у дитини інтерес до якого-небудь заняття. Добре, якщо у вільний час дитина буде зайнята своїм хобі. Однак не слід перевантажувати дитину заняттями в різних гуртках, особливо в таких, де є значні навантаження на пам’ять і увагу, а також, якщо дитина особливої радості від цих занять не відчуває.
 

22. Для дітей з РДУГ необхідні заняття фізкультурою. Найкраще для гіперактивних дітей підходять плавання, танці, айкідо, карате. Регулярні заняття сприяють поліпшенню координації рухів, дисциплінують . У дітей з РДУГ виникають труднощі при заняттях командними видами спорту (футбол, баскетбол) . Небажані заняття травматичними видами спорту (бокс і т. д.). Перед тим як записати дитину в спортивну секцію, батьки повинні поговорити з тренером, розповісти йому про особливості дитини і пояснити, що їх метою є не формування майбутнього чемпіона, а виховання здорової дитини .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь