A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДО 1 БЕРЕЗНЯ 2021 РОКУ ПЛАТНИКИ МОЖУТЬ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА СПИСАННЯМ СУМ НЕДОЇМКИ

Дата: 19.02.2021 11:10
Кількість переглядів: 267

Начальником Головного управління ДПС у Сумській області  Наталією Кіяшко надано  коментар для ЗМІ Сумщини щодо можливостей списання сум недоїмки з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Так,  відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» (далі – Закон № 1072) подовжуються процедури, передбачені при списанні сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені.

До 1 березня 2021 року платники можуть звернутися за списанням. Запрошуємо платників податків скористатися наданою можливістю!

Також Закон № 1072 врегулював питання списання недоїмки  з єдиного внеску тих платників, які звернулися із заявами про списання  до 31 серпня  2020 року, але їх діяльність як суб'єктів підприємницької діяльності на момент звернення вже була припинена в періоді з 1 січня 2017 року до 3 червня  2020 року. Таким платникам не потрібно звертатися із заявою повторно, контролюючі органи здійснять списання на підставі документів, які були подані раніше.

Довідково: кількість платників податків, які мали право звернутися з заявами про списання заборгованості з ЄСВ складала 2,2 тис. підприємців на суму заборгованості 67,7 млн гривень. Із заявами звернулися 471 СГД, які мають заборгованість у сумі 9,1 млн гривень. Відмовлено у списанні 41СГД (сума 0,8 млн гривень). Проведено списання 352 боржникам на суму заборгованості  7,6 млн гривень. 119 СГД - боржників (сума 1,5 млн гривень) перевіряється.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь