A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВОЛОДИМИР ПІДЛІСНИЙ: «ЖОДЕН ВИВІЛЬНЕНИЙ ПРАЦІВНИК РДА НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ УВАГИ ТА ДОПОМОГИ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ»

Дата: 15.02.2021 10:37
Кількість переглядів: 297

На Сумщині у зв’язку із процесами децентралізації відбувається масове вивільнення працівників районних державних адміністрацій. На сьогодні обласну службу зайнятості поінформовано про скорочення 350 працівників.

Це фахові спеціалісти з високим рівнем кваліфікації, близько 80 відсотків яких мають стаж роботи понад 10  років та значний досвід роботи в державних органах.

Водночас у межах реалізації заходів з реформування державного управління в територіальних громадах відбувається формування виконавчих органів відповідних сільських, селищних, міських рад. Тут відчувається гостра потреба в оперативному кадровому забезпеченні.Тож вивільнені спеціалісти райдержадміністрацій є справжньою знахідкою для органів місцевого самоврядування, для тих же новостворених ОТГ.

- Служба зайнятості заздалегідь окреслила коло комплексних заходів щодо вивільнюваних працівників РДА. Особливо цей процес активізувався після планової зустрічі з головою облдержадміністрації Василем Хомою, який опікується долею кожного, хто полишає роботу в райдержадміністраціях. Нині наші фахівці проводять семінари з державними службовцями, що стосуються їх гарантій, психологічної підтримки та підшуковують можливості працевлаштування ще до звільнення, - зазначає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Фахівці служби провелиупереджувальну інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками в режимі виїзних заходів або дистанційному форматі, проводять профільне анкетування щодо визначення мотивації та потенціалу до працевлаштування. Після цього фахівці співставляють побажання перспективної роботи та вакансії на ринку праці.

У разі неможливості працевлаштування за фахом, фахівці пропонують комплекс соціальних послуг, спрямованих на здобуття іншої професії, яка затребувана на ринку праці регіону.

Після звернення до служби зайнятості, кожногоклієнта супроводжуєвласний кар’єрний радник. Він розробляє індивідуальний план працевлаштування із урахуванням усіх заходів, які допоможуть максимально швидко знайти роботу.

- Сьогодні ми маємо можливість з’ясувати професійні уподобання, інтереси і компетенції кожного, хто звернувся до нас, а також потребу у подальшому працевлаштуванні. Фахівці обласної служби зайнятості мають у своєму арсеналі та ефективно використовують всі ресурси задля підтримки та оперативного працевлаштування службовців, які вивільняються із райдержадміністрацій. Жоден працівник не залишиться без уваги та допомоги служби зайнятості, - запевнив очільник обласної служби зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь