A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗА 2020 РІК ПЛАТИ ЗА ЛІЦЕНЗІЇ ДО БЮДЖЕТУ НАДІЙШЛО МАЙЖЕ 17 МЛН ГРИВЕНЬ

Дата: 12.02.2021 09:33
Кількість переглядів: 295

Заступник начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексій Мазуренко надав коментар для ЗМІ Сумщини щодо провадження суб'єктами господарювання ліцензійної діяльності на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами зазначив, що одним із способів контролю держави над комерційною сферою є обов'язкове ліцензування деяких видів підприємницької діяльності. Переважно це ті види діяльності, порушення при провадженні яких можуть завдати значної шкоди економічним та соціальним інтересам держави або окремим споживачам. Торгівля алкоголем і тютюном теж у «групі ризику», а тому продавати такі товари можна тільки за наявності відповідної ліцензії.

Так, відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» річна плата за ліцензії на право роздрібної  торгівлі встановлено у розмірі: алкогольними напоями - 8000 гривень на кожний окремий зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат що знаходиться у місці торгівлі; тютюновими виробами - 2000 гривень, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, - 500 гривень на кожний окремий зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат що знаходиться у місці торгівлі, і 250 гривень  тютюновими виробами за кожне місце торгівлі.

За 2020 рік Головним управлінням ДПС у Сумській області видано 2386 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 1854 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

При здійсненні контролю за дотриманням умов провадження ліцензійної діяльності за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено 55 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 26 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

За відсутність сплати чергових платежів та на підставі заяв суб’єктів господарювання анульовано 470 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 263 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

За 2020 рік плати за ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами до обласного бюджету надійшло  майже 17 млн гривень. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь