A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2021 14:21
Кількість переглядів: 415

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

З нагоди відзначення 102-річниці підписання Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК спільно з депутатом Сумської обласної ради Євгеном ЮЖАКОВИМ та військовим комісаром Путивльського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковником Юрієм ЯЦИНОЮ поклав квіти до братської могили на площі Перемоги. Також посадовці відвідали поховання Олексія Федорченка в с.Пересипки, що загинув на околиці м.Щастя у 2015 році.

«Акт Злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної єдності», - зазначив під час покладання Костянтин Миколайович.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь